Yamina Krossa Fonds x KLEIR.

We slaan de handen in elkaar met het VUB Yamina Krossa Fonds voor de actie “Borstkanker een tweede kans geven? KDACHTETNI.” Met de verkoop van deze limited edition t-shirts en sweaters (M/V) met het opschrift KDACHTETNI. willen we het kankeronderzoek van Prof. dr. Damya Laoui (VUB-VIB) ondersteunen waar het VUB Yamina Krossa Fonds geld voor inzamelt. Met deze ludieke actie willen we de aandacht vestigen op oktober als borstkankermaand en op borstkankeronderzoek.

Nadat er bij haar borstkanker werd vastgesteld, startte Yamina Krossa vijf jaar geleden een campagne voor de volledige terugbetaling van borstreconstructies. Ze richtte daartoe de vzw Benetiet op en slaagde bij Minister van Volksgezondheid Maggie De Block in haar opzet. Yamina Krossa stelde de resterende €40.000 van de opgeheven vzw Benetiet ter beschikking van het VUB-Yamina Krossa Fonds om het fundamenteel onderzoek naar een kankervaccin van prof. dr. Damya Laoui te financieren.

Via de zogeheten dendritische cellen, die deel uitmaken van ons eigen immuunsysteem, onderzoekt Laoui nieuwe kankertherapieën die veel minder bijwerkingen hebben dan huidige methoden. Het kankervaccin waar ze aan werkt is er op gericht om herval van kanker te voorkomen. 90% van de overlijdens bij kanker gebeurt na herval en aangezien Yamina Krossa de angst voor herval maar al te goed kent, is zij enorm gedreven om het kankeronderzoek naar dit kankervaccin te steunen. 

Onder de actie #Destination400 gaat het VUB Yamina Krossa op zoek naar €400.000.  Hiervoor geeft Yamina Krossa betaalde lezingen en roept ze iedereen op om een actie te organiseren om geld in te zamelen en deze te registreren op destination400.vubfoundation.be.

De Antwerpse Yamina Krossa bundelt de krachten met Mathias Vertessen en Nick Daelemans, oprichters van het Antwerpse kledingmerk KLEIR. dat sinds 2017 het Antwerps dialect op de kaart zet. Dit omdat dialect de mensen verbindt, mensen samenbrengt en het gevoel geeft dat je bij een community hoort. Via de kleding van KLEIR., dat al eerder collabs aanging met Tourist LeMC en Stadsbrouwerij De Koninck, kan je dat gevoel letterlijk uitdragen.

Met de actie ten voordele van het VUB Yamina Krossa Fonds steunen ze graag het borstkankeronderzoek van Prof. Laoui, omdat helaas iedereen wel iemand kent die borstkanker heeft (gehad) of er een geliefde aan verloor.

Steunen kan ook via een gift aan het VUB Yamina Krossa Fonds: rekeningnummer BE51 0013 6779 35. met referentie: GIFT F03 KLEIR.

Meer informatie over het VUB Yamina Krossa Fonds vind je hier.